17/1/2018

Liefde is aardappelen + nagesprek met de documentairemaker Aliona van der Horst

liefde-is-aardappelen-+-nagesprek-met-de-documentairemaker-aliona-van-der-horst

Dinsdag 23 januari draait de film ‘Liefde is aardappels’. Een diep ontroerende film van documentairemaker Aliona van der Horst over haar Russische boerenfamilie en het leven onder Stalin. Aliona van der Horst is bij de vertoning van de film op dinsdag 23 januari aanwezig. Na afloop van de film vindt er een nagesprek plaats. 

 wonderschone en diep ontroerende film over Aliona’s Russische moeder en haar vijf zussen. Ze vertellen onvoorstelbare verhalen over het leven onder Stalin; magistraal en poëtisch verbeeld door beroemd animatie-kunstenaar Massi. Een kleine vrouwengeschiedenis over grote gebeurtenissen. Op een dag krijgt Aliona van der Horst een erfenis: een zesde deel van een houten huisje op het platteland van Rusland. Het huis waar haar moeder opgroeide. Samen met haar Russische familieleden ruimt zij het huisje leeg en leert zij langzaamaan steeds meer over het onbekende verleden van haar moeder en vijf zussen. Makkelijk gaat dat niet. Men laat liever het verleden rusten. Ze zijn er echter allemaal door getekend. Het gebrek aan alles. De vereiste opoffering aan de grote zaak. De onbelangrijkheid van de individuele mens. Heel voorzichtig weet Aliona de bijzonder ontroerende en indrukwekkende verhalen los te krijgen. En krijgen vermakelijke details ineens een heel andere lading.

“Aliona van der Horst probeert in haar zorgvuldige, ontroerende documentaire te begrijpen wat het betekent om altijd honger te lijden. De regisseur voert indrukwekkende gesprekken met haar Russische familieleden”. (4* de Volkskrant)

“Dit zorgt ervoor dat Liefde is Aardappelen behalve een aangrijpend portret van Sovjet-Rusland ook enorm treffend de afstand schetst die tussen generaties kan ontstaan". (5* NRC)

Meer informatie plus tickets: 
https://www.filmaandeslinger.nl/agenda/7957/$ID_226742/liefde-is-aardappelen/

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Uitinhouten
Omroep Houten
X