Over Film Aan de Slinger

Film Aan de Slinger is gevestigd in Theater Aan de Slinger, een sfeervol en compact theater. Een paar avonden per week draait de betere film (art-house) of documentaire in de Kleine Zaal op de tweede verdieping. De Kleine Zaal heeft een eigen foyer met bar, voor een echt avondje uit. Meerdere keren per jaar hebben we bijzonderheden in de filmprogrammering, zoals het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA), een avond in samenwerking met Amnesty Houten rondom de Dag van de Mensenrechten en de Buitenbioscoop.Film Aan de Slinger wordt gerund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen voor de programmering, publiciteit en het draaien van de films. Bij elke film geeft een van de programmeurs
 een korte inleiding op de film. We draaien onze films zonder reclame vooraf, maar wel vaak met een mooie trailer van een film die nog gaat komen. Ook draaien we onze films zonder pauze, behalve bij hele lange films. In dat geval staat het specifiek genoemd op de website. Bij alle films is één drankje in de toegangsprijs inbegrepen.Het drankje staat voor u klaar na afloop van de film. 

Film Aan de Slinger maakt onderdeel uit van Aan de Slinger. Aan de Slinger is de grootste culturele organisatie in Houten en biedt, naast film en theater, ook educatieve programma’s, cursussen en culturele projecten op bijzondere locaties in Houten. De organisatie bestaat uit een aantal afdelingen: Theater Aan de Slinger, Film Aan de Slinger, Cultuur Aan de Slinger, Educatie Aan de Slinger en Cursus Aan de Slinger. Klik hier voor meer informatie over Aan de Slinger, en een kennismaking met alle activiteiten.Het gebouw wordt veelvuldig gebruikt door amateurverenigingen die er hun voorstelling of concert geven. Boven de Theaterzaal bevinden zich muzieklokalen en lokalen voor kunst- en cultuuronderwijs. Een muziekschool en een middelbare school maken gebruik van deze lokalen. Het geeft het theater een levendige en bijzondere plek in de Houtense samenleving.  
Ook bedrijven en organisaties kunnen gebruik maken van de mogelijkheden die het gebouw Aan de Slinger biedt. De creatieve omgeving maakt het een verfrissende en prettige plek voor vergaderingen, congressen, personeelsuitjes, recepties en netwerkbijeenkomsten. Er zijn verschillende arrangementen samen te stellen, van 5 tot 300 gasten. Klik hier voor meer informatie.

 

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Uitinhouten
Omroep Houten
X