peuterfilm-rita-en-de-krokodil
do 1 maart / 09.30U

Peuterfilm: Rita en de Krokodil

Film Aan de Slinger

Film

De ideale kennismaking met film voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De kleine mag op schoot en het licht blijft een beetje aan zodat het niet te spannend is. Na afloop krijgen alle bezoekers een drankje aangeboden en kunnen de jonge filmbezoekers knutselen!
 

Tot de verbeelding sprekende verhaaltjes voor de allerjongste filmbezoekers over Rita & Krokodil. De animaties zitten vol met grappige kleurrijke details en muzikale fragmenten. Iedere aflevering neemt je mee in de wereld van de 4-jarige Rita en gaat over vriendschap, emoties en ervaringen van iedere dag. 


Rita is een klein, vastberaden, nieuwsgierig en temperamentvol vierjarig meisje. Haar altijd hongerige vriend Krokodil woont in de badkuip. Zeer waarschijnlijk bestaat Krokodil alleen in haar verbeelding en het zou kunnen dat Rita en Krokodil eigenlijk niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het kleed van haar eigen kamer. Rita's fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Volwassenen lijken er niet te zijn in haar wereld, ze moet dus alles zelf ondervinden en uitvinden. Al doende leert ze belangrijke dingen over zichzelf en over kleine en grote dingen in het leven.


De 26 korte animatiefilmpjes zijn nu gebundeld in de eerste serie (8x5 minuten). De speelse en kleurrijke filmpjes zijn gemaakt met veel oog voor detail voor het leven van alledag en zitten vol kleine grapjes en muzikale elementen, waarbij je bijvoorbeeld egels ziet dansen of vissen synchroon ziet zwemmen. Rita's geheel eigen kijk op de wereld doet soms bijna surrealistisch aan. 
 

“…charmant… vol leuke grapjes” (4* NRC Handelsblad)
 

“…goed…kleurrijk…” (4* de Volkskrant)


Komt uit: Denemarken
Film duurt: 40 minuten
Taal: Nederlands
Genre: Animatiefilm
Regie: Siri Melchior
Kijkwijzer: 
Bestel hier uw tickets
  • Normaal: 5,00

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X