happy-end
do 22 februari / 20.00U

Happy End

Film Aan de Slinger

Film

Secuur, indringend en soms geestig drama over de gevolgen van nalatigheid. Haneke deelt dit keer geen mokerslag uit, maar speldenprikken.

Anne Laurent (Isabelle Hupert) staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze heeft overgenomen van haar dementerende vader (Jean-Louis Trintignant). Ze is een gescheiden en afstandelijke workaholic. De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais met een slaafs en discreet Marokkaans gezin als inwonende bedienden. Op de achtergrond zien we de vluchtelingenproblematiek na het sluiten van de ‘Jungle’ in Calais.

In het leven van elk van de inwonende familieleden is wel iets voorgevallen of misgegaan waardoor de onderlinge verhoudingen regelmatig op gespannen voet komen te staan. Als Ève, de 13-jarige dochter van Anne’s broer Thomas, bij de familie komt wonen, worden de verkrampte familiebanden blootgelegd. Door de ogen van Ève zien we de hypocrisie en de geheimen van de schijnwereld die de familie voor zichzelf geschapen heeft.

“Haneke levert met ‘Happy End’ secuur, indringend en geestig drama af over gevolgen van nalatigheid.” (4* de Volkskrant)

“Happy End is een film die in dialoog is met wat we niet zien, met wat zich op de achtergrond, buiten ons zicht bevindt, stoïcijns gefilmd.” (4* De Filmkrant)

Komt uit: Frankrijk/Oostenrijk
Film duurt: 107 minuten
Genre: Drama
Taal: Frans, Engels
Regie:  Michael Haneke
Acteurs: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz
Kijkwijzer:
Bestel hier uw tickets
  • Film normaal: 9,50

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X