silent-land
zo 1 oktober / 15.00U

Silent Land

Film Aan de Slinger

Film

Nederlandse trailer Silent Land from Jan van den Berg on Vimeo.

In samenwerking met Streekrestaurant, Proeverij De Pronckheer vertoond Film Aan de Slinger de documentaire Silent Land.

Silent Land is een documentaire van regisseur Jan van den Berg en producent Willem van de Put.

Een jonge Cambodjaanse boerin wordt ingesloten door oprukkende suikerplantages. Zal ze haar zelfstandigheid kunnen behouden? Seng Channeang wordt als jong meisje uitgehuwelijkt. Ze ontsnapt op de eerste dag en houdt zich daarna met allerlei baantjes in leven, “Ik leerde voor mezelf op te komen”. Ze trouwt met Bunsan, de liefde van haar leven. Ze willen met organische rijst de markt gaan veroveren. Maar een kleine elite in Cambodia koopt steeds meer grond, verjaagt de boeren en vergiftigt het land met suikerplantages. Ze protesteren, demonstreren en gaan ten einde raad voor advies langs bij een van de rijkste mannen van het land. Hij ontraadt kleinschalige landbouw. “Ik koop sowieso alle rijst op voor mijn varkens”. We volgen hen vier dramatische jaren. Zullen ze hun droom kunnen realiseren?

Een reis door de prachtige landschappen van Cambodja, maar ook door het onzekere bestaan van boerenfamilies. Daar neemt regisseur Jan van den Berg je mee naartoe in ‘Silent Land: The fight for fair food’, de vervolgfilm op ‘Silent Snow (2011)’.

Na afloop van de film wordt elke bezoeker verrast met een ‘Slootfood’ hapje gemaakt door Streekrestaurant Proeverij de Pronckheer uit Cothen.

Film duurt: 90 minuten
Genre: Documentaire
Regisseur: Jan van den Berg
Acteurs: Moon, Bunsan, Chairman Mong Reththy
Kijkwijzer:  

 


http://silentland.org/
http://www.pronckheer.nl/


Bestel hier uw tickets
  • Film normaal: 9,50

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X