kedi
di 3 oktober / 20.00U

Kedi

Film Aan de Slinger

Film

Succesvolle en aandoenlijke kattendocumentaire - Kedi is Turks voor kat - volgt zeven kleurrijke exemplaren op de voet en laat de inwoners van de stad aan het woord over wat het gezelschap van de katten voor hen betekent.


Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanboel. Al duizenden jaren wandelen ze in en uit de levens van mensen. Zo zijn ze een essentieel onderdeel geworden van de diverse gemeenschappen die de stad zo kleurrijk maken. De katten van Istanboel zijn niemands eigendom. Ze leven tussen twee werelden, zijn wild noch tam, en brengen vreugde en een doel bij die mensen die ze zelf uitkiezen om hen te adopteren. In Istanboel zijn katten spiegels voor de inwoners; ze laten hen op een unieke manier reflecteren op hun leven.


“Sterrencast van straatkatten toont Istanbul op wonderlijke wijze.'' ''Kedi maakt zelfs van hondenmensen kattenfans.” (5* NRC)


“De film Kedi bevat fantastische beelden van Istanboel vanuit kattenperspectief, maar gaat stiekem evenveel over de menselijke inwoners als over de katten.” (4* Het Parool)


Komt uit: Turkije
Film duurt: 79 minuten 
Genre: documentaire 
Regisseur: Ceyda Torun
Acteurs: Sari, Bengü, Aslan Parçasi, Psikopat, Deniz, Gamsiz, en Duman 
Kijkwijzer: 
Bestel hier uw tickets
  • Film normaal: 9,50

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X