buitenbioscoop-perfetti-sconosciuti
za 1 juli / 22.30U

Buitenbioscoop: Perfetti Sconosciuti

Film Aan de Slinger

Film

Het is weer tijd voor Buitenbioscoop Aan de Slinger: op het theaterplein worden bij goed weer de klappers van het afgelopen seizoen gedraaid!

Een komisch drama waarin een groep vrienden afspreekt om tijdens een diner alle binnenkomende berichtjes en telefoontjes met elkaar te delen.

Een groep vrienden komt samen voor een gezamenlijk diner. De meesten kennen elkaar al sinds hun jeugd, maar Carlotta, de tweede vrouw van Lele, is nog vrij nieuw in het groepje. Ook kijken ze vol spanning uit naar de komst van de pas gescheiden Peppe. Die heeft aangekondigd zijn nieuwe vriendin mee te nemen. Maar hij arriveert alleen: ze was niet lekker. Tijdens het voorgerecht komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte toen ze in zijn smartphone compromitterende boodschappen aantrof. Eva stelt jolig voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Ze hebben als goede vrienden toch niets voor elkaar te verbergen?

Regisseur Paolo Genovese (Una famiglia perfetta) werd voor Perfetti Sconosciuti geïnspireerd door de uitspraak: ‘We hebben allemaal drie levens. Een publiek, een openbaar en een geheim.’ De film speelt zich af in één huis, wat zorgt voor een kleine en intieme sfeer, maar naarmate de avond vordert lopen de emoties steeds hoger op.  Perfetti Sconosciuti, letterlijk vertaald ‘volmaakte onbekenden’, werd in acht categorieën genomineerd voor de David di Donatello Awards, de belangrijkste filmprijzen van Italië. Uiteindelijk won de film de prijzen voor beste film en beste scenario.

“Iedereen heeft iets te verbergen in Perfetti Sconosciuti. Het is een amusant psychologisch experiment.” (3,5* NRC) 

“Vermakelijke verwikkelingen.” (4* Trouw)

“Verrukkelijke en weergaloos geacteerde edelsoap.” (4* Telegraaf)

“Sterk tot de verbeelding sprekende premisse.” (3* de Volkskrant)


Komt uit: Italië 
Film duurt: 97 minuten 
Genre: Drama, Komedie 
Regisseur: Paolo Genovese 
Acteurs: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta e.a. 
Kijkwijzer:  

 

Buitenbioscoop
De film start om 22.30 uur, wanneer het zo goed als donker is. Op het beschutte theaterplein zetten we tafeltjes en stoelen klaar. De bar is natuurlijk geopend. Eigen drank/eten meenemen is niet toegestaan. We zorgen graag goed voor onze bezoekers, dus koffie, thee, fris, bier, goede wijnen en borrelhapjes zijn te bestellen. Er zijn voor de buitenbioscoop maximaal 200 zitplaatsen beschikbaar in verband met zichtlijnen en veiligheid. Reserveren voor de film is niet nodig en ook niet mogelijk, maar vol is vol!     

De Buitenbioscoop is alleen mogelijk door uw vrijwillige bijdrage. De bijdrage kunt u op de avond zelf in het spaarkistje doen.

Een kleine voetnoot: bij slechte weersvooruitzichten gaat de buitenbioscoop niet door. Is hier sprake van, dan wordt dit bericht op zaterdagmiddag om 15.00 uur onder ‘nieuws’ op de filmwebsite geplaatst. Check dus de site bij twijfel over het weer!

De Buitenbioscoop wordt mede mogelijk gemaakt door Stumpfl en georganiseerd door de vrijwilligers van Film Aan de Slinger.

 

 
Geen web verkoop

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X