the-circle
vr 30 juni / 20.00U

The Circle

Film Aan de Slinger

Film

STEMPELKAART
Met ingang van seizoen 2017-2018 stopt de filmstrippenkaart. Een volle filmstrippenkaart is in te wisselen voor een vrijkaartje tot en met de laatste reguliere film in het seizoen 2016-2017. Stempels worden tot de een na laatste reguliere film van het huidige seizoen gezet. 


FILMFAN
Wordt u supporter van Film Aan de Slinger? Met uw bijdrage kunnen we onze activiteiten voortzetten en hebben we meer mogelijkheden om andere film-gerelateerde evenementen te organiseren. Word Filmfan, support Film Aan de Slinger en deel uw korting met vrienden en familie! U kunt
hier het aanmeldformulier downloaden.

Thriller naar de bestseller van Dave Eggers waarin Emma Watson steeds meer wordt opgeslokt door haar werk voor het machtige tech-bedrijf van Tom Hanks.  

 

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. 

 

Voor deze verfilming van zijn gelijknamige bestseller schreef auteur Dave Eggers samen met regisseur James Ponsoldt het scenario. Ponsoldt maakte eerder films als ‘The Spectecular now’ en ‘The end of the tour’. Zowel het boek als de film kaarten veel interessante thema's aan rondom de enorme macht van tech-bedrijven in Silicon Valley. Ze bespreken de informatieasymmetrie tussen The Circle en haar gebruikers, de moeilijke verhouding tussen de tech-giganten en de overheid en het verslavende van de producten. 
 

"Het slot is sterk. Een moreel vraagstuk waaruit blijkt dat niemand zijn/haar privacy moet willen opgeven, zelfs als je denkt niets te verbergen te hebben. Een gemiddelde film die je wél aan het denken weet te zetten over belangrijke onderwerpen is dan toch op minimaal één onderdeel geslaagd." (De Film Recensent)


Komt uit: Verenigde Staten 
Film duurt: 110 minuten 
Genre: Drama, Thriller, Sciencefiction   
Regisseur: James Ponsoldt 
Acteurs: Emma Watson, Tom Hanks  e.a.    
Kijkwijzer:    
Bestel hier uw tickets
  • Film normaal: 9,50

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X