django
di 27 juni / 20.00U

Django

Film Aan de Slinger

Film

STEMPELKAART
Met ingang van seizoen 2017-2018 stopt de filmstrippenkaart. Een volle filmstrippenkaart is in te wisselen voor een vrijkaartje tot en met de laatste reguliere film in het seizoen 2016-2017. Stempels worden tot de een na laatste reguliere film van het huidige seizoen gezet. 


FILMFAN
Wordt u supporter van Film Aan de Slinger? Met uw bijdrage kunnen we onze activiteiten voortzetten en hebben we meer mogelijkheden om andere film-gerelateerde evenementen te organiseren. Word Filmfan, support Film Aan de Slinger en deel uw korting met vrienden en familie! U kunt 
hier het aanmeldformulier downloaden.

Biografisch drama over de briljante jazzgitarist Django Reinhardt die tijdens de Tweede Wereldoorlog weigert een tournee door Duitsland te maken.

 

1943, het door nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de nazi's gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan om te vluchten.

 

De virtuoze muziek in dit drama over de legendarische Django Reinhardt werd ingespeeld door de Nederlandse zigeunerjazzgitarist Stochelo Rosenberg, de solist van het Rosenberg Trio. De hoofdrol wordt gespeeld door Reda Kateb, die eerder te zien was in Loin des hommes en Un prophète.

 

“Hoewel er veel opzwepende muziek in de film zit, ingespeeld door het Nederlandse Rosenberg Trio, is Django vooral een film over wachten… Dat verklaart het soms wat trage tempo van de film, die omstandig laat zien hoe Reinhardt de tijd dood met vissen, clandestiene optredens en het componeren van een nieuwe compositie op een kerkorgel. Dat prachtige stuk, Requiem voor mijn zigeunerbroeders, laat aangrijpend horen aan wiens kant Django uiteindelijk stond.”  (NRC)

 

Komt uit: Frankrijk
Film duurt: 117 minuten
Genre: Biografie. drama
Regisseur: Etienne Comar
Acteurs: Reda Kateb, Cécile de France
Kijkwijzer:    
Bestel hier uw tickets
  • Film normaal: 9,50

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X