buitenbioscoop-demain-tout-commence
za 24 juni / 22.30U

Buitenbioscoop: Demain tout commence

Film Aan de Slinger

Film

Het is weer tijd voor Buitenbioscoop Aan de Slinger: op het theaterplein worden bij goed weer de klappers van het afgelopen seizoen gedraaid!

Komisch drama met Omar Sy als een onconventionele alleenstaande vader wiens leven dreigt te veranderen als de moeder van zijn dochtertje plots opduikt.

 

Samuel leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin, een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Totdat de moeder van Gloria opnieuw opduikt en haar dochter terug wil.

 

Demain tout commence is een Franse remake van de Mexicaanse film “Instructions Not Included” (No se aceptan devoluciones) uit 2013. De hoofdrol is voor Omar Sy die in 2011 in één klap wereldberoemd werd met de filmhit “Intouchables”.

 

"De aanwezigheid van Omar Sy lijkt een kwaliteitsstempel te zijn geworden voor licht verteerbare Franse arthouse, waarin fundamentele thema's wel worden aangeraakt (blank en zwart, familie en vriendschap, leven en dood) maar niet echt worden uitgediept. Je loopt met een warm gevoel de bioscoopzaal weer uit, wellicht een traantje wegpinkend. Ook Demain tout commence lost die belofte in." (FilmVandaag.nl)

 

"Geregeld zweeft de punchline ergens rond het verschil tussen zelfvoldane Fransen en stijve Britten. Wel past het verkwikkende charisma van Sy uitstekend bij de boodschap van Demain tout commence: je kunt een prima vader zijn door gewoon kind te blijven." (de Volkskrant)

 

Komt uit: Frankrijk
Film duurt: 117 minuten
Genre: komedie, drama
Regisseur: Hugo Gélin
Acteurs: Omar Sy, Clémence Poésy, Antoine Bertrand, Gloria Colston, Ashley Walters
Kijkwijzer: 

 

Buitenbioscoop
De film start om 22.30 uur, wanneer het zo goed als donker is. Op het beschutte theaterplein zetten we tafeltjes en stoelen klaar. De bar is natuurlijk geopend. Eigen drank/eten meenemen is niet toegestaan. We zorgen graag goed voor onze bezoekers, dus koffie, thee, fris, bier, goede wijnen en borrelhapjes zijn te bestellen. Er zijn voor de buitenbioscoop maximaal 200 zitplaatsen beschikbaar in verband met zichtlijnen en veiligheid. Reserveren voor de film is niet nodig en ook niet mogelijk, maar vol is vol!     

De Buitenbioscoop is alleen mogelijk door uw vrijwillige bijdrage. De bijdrage kunt u op de avond zelf in het spaarkistje doen.

Een kleine voetnoot: bij slechte weersvooruitzichten gaat de buitenbioscoop niet door. Is hier sprake van, dan wordt dit bericht op zaterdagmiddag om 15.00 uur onder ‘nieuws’ op de filmwebsite geplaatst. Check dus de site bij twijfel over het weer!

De Buitenbioscoop wordt mede mogelijk gemaakt door Stumpfl en georganiseerd door de vrijwilligers van Film Aan de Slinger.

 Geen web verkoop

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X