20th-century-women
vr 23 juni / 20.00U

20th Century Women

Film Aan de Slinger

Film

STEMPELKAART
Met ingang van seizoen 2017-2018 stopt de filmstrippenkaart. Een volle filmstrippenkaart is in te wisselen voor een vrijkaartje tot en met de laatste reguliere film in het seizoen 2016-2017. Stempels worden tot de een na laatste reguliere film van het huidige seizoen gezet. 


FILMFAN
Wordt u supporter van Film Aan de Slinger? Met uw bijdrage kunnen we onze activiteiten voortzetten en hebben we meer mogelijkheden om andere film-gerelateerde evenementen te organiseren. Word Filmfan, support Film Aan de Slinger en deel uw korting met vrienden en familie! U kunt 
hier het aanmeldformulier downloaden.
 

Komisch drama met Annette Bening als alleenstaande moeder die in een hectisch 1979 een tienerzoon probeert op te voeden.

 

Santa Barbara, 1979. De vijftienjarige Jamie groeit op bij zijn alleenstaande moeder Dorothea in een groot pand waar verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp - ook bij de opvoeding - krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die een grote impact hebben op het leven van de gevoelige, slimme Jamie.

 

20th Century Women is een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder en is een ode aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen.

 

“Een plot is er nauwelijks te vinden in dit warmbloedige drama (..) Maar juist dat biedt de ruimte voor rake observaties over de vertwijfeling bij opvoeding, liefde en het vinden van je eigen weg." (4* De Telegraaf)

 

Authentieke 20th Century Women zit vol met gevoelige, rake observaties.Mike Mills voert een rijkdom op aan gevoelige, rake observaties. Dat Annette Bening niet werd genomineerd voor een Oscar, leidde terecht tot ophef.” (4* de Volkskrant)

 

De titel klinkt breed, historisch, antropologisch, maar met '20th Century Women' maakt Mike Mills juist een intieme autobiografische film over zijn moeder. (4* Trouw)

 

Een moeder en zoon proberen elkaar uit liefde iets te geven wat de ander niet wil hebben en verlangen iets wat ze niet kunnen krijgen. 20th Century Women legt akelig mooi de vinger op een al te menselijke zere plek. (4,5* Filmkrant)

 

Komt uit: Verenigde Staten 2016
Film duurt: 118 minuten
Genre: Drama, Komedie
Regisseur: Mike Mills
Acteurs: Billy Crudup, Lucas Jade Zumann, Annette Bening, Greta Gerwig, Elle Fanning e.a.
Kijkwijzer:    
Bestel hier uw tickets
  • Film normaal: 9,50

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in!

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief

Tweets

X